Я все розжував і в рот поклав читай сцилки і думай, ось туман і проясниться в голові.

Конкретний досвід у мене і не лише в мене, а у всіх нас, є, здобувався ще з 1989р. ... дотепер: 2009-1989=20р. Скільки ще треба досвіду, щоб туман розвіявся?...
Просто панацеї чарівної якоїсь немає і бути не може, якщо систему не міняти, як казав той сантехнік з анекдоту, а для цього люди у владі повинні мінятися частіше, щоб не гнили, бо це гниття вже «зае...ло».
Ось програма, яку можна назвати «Антибеспрєдєл»:
Цитата.
Цитата
І. Влада і суспільство. Докорінне очищення та справедливий лад
- Люстрація влади.
- Графа "національність" у паспорт і свідоцтво про народження.
- Україна – унітарна, президентська республіка.
- Парламент – 300 депутатів на три роки за відкритими виборчими списками.
- Виборність місцевих суддів.
- Проста процедура відкликання депутатів, місцевих керівників та суддів.
- Пряме народовладдя територіальних громад – референдуми, плебісцити, загальні збори.
ІІ. Народне господарство. Економічний націоналізм та соціальна справедливість
-Програма енергетичної незалежності України: зменшення споживання, збільшення видобутку, диверсифікація джерел.
- Стратегічні підприємства – власність держави.
- Заборона торгівлі землею сільськогосподарського призначення.
- Зменшення економічного тиску на дрібне та середнє підприємництво: малий бізнес – малі податки.
- Розвиток середнього класу (не менше 60% від працездатного населення).
- Пільгове державне кредитування сільського господарства.
- Розвиток конкурентоспроможних галузей української промислової та інноваційної діяльності.
- Заміна імпортованої продукції на продукцію національного виробництва.
...
- Люстрація влади.
- Графа "національність" у паспорт і свідоцтво про народження.
- Україна – унітарна, президентська республіка.
- Парламент – 300 депутатів на три роки за відкритими виборчими списками.
- Виборність місцевих суддів.
- Проста процедура відкликання депутатів, місцевих керівників та суддів.
- Пряме народовладдя територіальних громад – референдуми, плебісцити, загальні збори.
ІІ. Народне господарство. Економічний націоналізм та соціальна справедливість
-Програма енергетичної незалежності України: зменшення споживання, збільшення видобутку, диверсифікація джерел.
- Стратегічні підприємства – власність держави.
- Заборона торгівлі землею сільськогосподарського призначення.
- Зменшення економічного тиску на дрібне та середнє підприємництво: малий бізнес – малі податки.
- Розвиток середнього класу (не менше 60% від працездатного населення).
- Пільгове державне кредитування сільського господарства.
- Розвиток конкурентоспроможних галузей української промислової та інноваційної діяльності.
- Заміна імпортованої продукції на продукцію національного виробництва.
...
Як конкретно ця програма буде реалізуватися, буде залежати лише від одного, - від тих людей, які її будуть реалізовувати.
Іншого виходу немає: або націоналізм, - слово, яке хитро і нагло зробили лайливим, або - «інтернаціоналізм»=«беспрєдєл» всієї шантрапи, яка тільки була, є і яка ще з'явиться.
Щоб не було непорозумінь, - націоналістом українським може і повинен бути кожен порядний і чесний громадянин України, незалежно від походження і мови, якою розмовляє, тоді це слово автоматично перетворюється з лайливого на почесне, - синонім слів патріот і господар.
Той, хто не хоче бути українським націоналістом, автоматично - беспрєдєльщик, врах народа і кожного нормального громадянина...

Як каже Тягнибок, - націоналізм це - любов.

...
А для того, щоб не перетворити це на профанацію і не загубити «на корню», - скоренько записуйтеся нексіяводи всі в націоналісти-патріоти, бо хто ж тоді народ, коли жигульоводи, нексіяводи чи там опелеводи не народ?

Тоді символом українця-націоналіста стануть не фальшива коса на голові і не шуба з вишиванкою, в яку одягається аферист, махінатор і беспрєдєльщик, і не куплене чи вкрадене звання «проффесора» і «доктора наук», а чесне ім'я чесного працівника кожної чесної професії.
Чим довше ми будемо відтягувати цей момент істини тим довше всякі беспрєдєли з нами всіма будуть робити, тим довше нас ніхто ніде поважати не буде, бо у всьому світі поважають лише тих, хто сам себе поважає і не дозволяє собі плювати в кашу всім, кому тільки не лінь... тим довше нам треба буде червоніти за п'яних міністрів, яких німецькі/французькі/албанські/папуаські поліцаї в літак не будуть пускати, а ті будуть дебільно обзивати людей фашистами, самі будучи просто дебілами.

Осьо ще одну сцилку нарив: Третья правда. глава из книги про упа
(Москаль пише про бандерівців.

З.І. Я буду голосувати за Тягнибока. Якщо його раптом виберуть, а він, не дай Боже, не буде нормально працювати, - буду агітувати через рік-два за імпічмент...