червона ксюха або Весільний подарунок, бортовий журнал, тріску китові в глотку!!:) |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
червона ксюха або Весільний подарунок, бортовий журнал, тріску китові в глотку!!:) |
9.8.2014, 13:32
|
|
Участник Группа: Пользователи Сообщений: 56 Регистрация: 19.7.2014 Из: Киев Авто:Nexia N150 Пол: |
Так, з чого почати, з сухих фактів чи з маленького ліричного відступу? Мабуть, з останнього, все таки, це ж дуже особиста біографія, хоч і машини:) Увага, мнгоабукаф під катом:)
Одним словом, минулої осені нам з дружиною на весілля тесть презентував свою машину -- симпатичну червоненьку Nexia N150 2008 року. Подарунок чудовий, і от, майже через рік, ми зважилися почати ним користуватися. Взагалі, маю права з 2008 року, але їздив я малувато, а по великих мітсах ще менше. А тут ми зразу забираємо Ксюху з Харкова до Києва щоб тут їздити. Звичайно, воно вельми волнітєльно:) Але ж і приємно! В дитинстві я вчився водити з дідусем на нашому напівдохлому ЗАЗ 968М (епічний пєпєлац, скажу я вам, помнім, ЛЮБІМ, скорбім), а потім,уже після того як отримав права, потроху їздив уже на новій дідусевій "Славуті" -- теж вельми весела машинка, люблю її. І тут -- на тобі, ціла Нексія:)) після "Славути" вона здається ВЕЛИЧЕЗНОЮ, просто гігантською і важкою, як танк;)) вразила мене, небалуваного, гідропідсилювачем керма, гальм, легким інформативним зчепленням і чіткою коробкою передач. Приємно і легко на ній іти 120 км/год по трасі, де Славута надривається і вже скаче по всій дорозі, тільки встигай ловити кермом, а на Ксю спокійненько собі так їдеш, і навіть розминаючись з фурою на швидкості тебе не відкидає в сторону потоком повітря:) Ах да!! Тут же ще музичка є і можна в дорозі слухати улюблені записи:) Здорово перемахнути на заході сонця Дніпро через південний міст під ліричний аккомпанемент Fleur або "Summertime sadness" by Lana del Ray. Та ще й особисто мені трохи імпонує причетність Ксю до Дженерал Моторс, дуже люблю американські машини. а "Кедді" -- блакитна мрія:) От значить, приїхали ми в Харків з дружиною забирати наше рухоме майно. А воно виявилося не дуже рухомим. Ще й тесть поїхав на заробітки в Расєю, і навіть не подзвониш. Лишив нам машину під будинком і усьо, перед від’їздом по телефону тільки сказав, що генератор напіввідірваний, проволокою прикручений і що ручник клинить, не відпускає, то він на швидкості ганяє тоді по ямах, щоб задні колодки розтряслися і "відпустили", такий оригінальний спосіб зняти з "ручника" Ага, ну і резина досі зимова стоїть, з зими ніхто на машині не їздив, бо автоцивілка скінчилася, а заплатити нема... Общім, приїжджаємо, дивимося -- машина брудна, в салоні пилюка в палець товщини, на підлозі куски засохлої грязюки, сіно, дохлі мухи, в обшивці дверей застрягли риболовні крючки, у всіх карманчиках і ємностях валяється якесь сміття і дрібне барахло. Ну, трохи все повигрібав, дивлюся, а зимова резина натягнута на легкосплавні диски, а літня на стандартних сталевих в багажнику лежить. В передніх правихдверях замок клинить, не відкриваються... І в цей момент я розумію, що тесть не жартував, коли скаржився на депресію, яка його мучила з минулого року. Сподіваюся, зараз поподорожує, заробить трохи грошей, розвіється і його попустить:) Я ж, замінивши колеса, почав їхати але як тільки колеса почали куртитися ззаду почувся жахливий звук, ніби якийсь монстр роздирає пазурами метал... Перевірив, задні колеса обертаються дуже туго. Сяк-так доповз до найближчої майстерні, благо близько. З задніх гальмівних барабанів витрусили десь по півкіло піску і бруду і наче колеса стали крутитися. Заодно продіагностували ходову, перемонтували літні колеса на литі диски а зимові на сталеві. Ну і масло з фільтром замінив:) Зараз в Києві, набрав у нашого одноклубника Валєри (road) запчастин, буду перебирати ходову та плановий сервіс на 40 000 км зроблю (якраз зараз такий пробіг) Ну і фактаж: Nexia N150 2008 1.5L 16 V DOHC, Пробіг станом на серпень 2014 43000 км. "Мій" пробіг поки 600 км:) Червоненька. (фото додається, поки тяп-ляп, з телефона, потім зробим фотосесію в цікавій обстановці з красивими дівчатами:) ) комплектація,кажись стандартна... з плюшок -- ГУР, музика, електроприводи замка багажника і лючка бензобака. Попереднім власником поставлені симпатичні литі диски R14 і підсилені задні пружини. Що зроблено поки мною: замінено масло і фільтр (Shell Helix Ultra Extra 5w30), фільтр Mann замінено повітряний фільтр відцентровано і відбалансовано колеса. Скачано купа літератури по ремонту і експлуатації, сиджу, читаю:)) Що буду робити найближчим часом: заміна задніх амортизаторів на Каяба масло-масло заміна задніх сайлентблоків, передніх салйентблоків заднього важеля, втулки-стойки всякі... короч, майже всі резинки в підвісці:) заміна гальмівної рідини, охолоджуючої рідини, перевірка рівня трансмісійного мастила, заміна рідини в ГУР. заміна ременя ГРМ і роликів перевірю свічки поремонтую ручник, перевірю передні а особливо задні гальма (здається, зліва ззаду все ж підклинює -- див. ліричний відступ:)), що треба поміняю подивлюся, як там генератор припаяю AUX-вхід в штатну магнітолу (http://www.nexia-club.ru/f/audio/94526-lin...tatnyi-clarion/) --зроблено поремонтую замок в правих передніх дверях мабуть,антикорозійну обробку треба зробити Що хочу зробити в перспективі: поставити ЦЗ, і якусь сигналку недорогу але надійну, з діалоговим кодом. взагалі, щось протиугонне зробити. поставити електросклопідйомники, на крайняк на передніх дверях замінити акустику на якусь кращу як мінімум пофарбувати передній бампер, бо облазить , як максимум перефарбувати всю машину в якийсь красивий, соковитий червоний металік. Ну і, канєшно, замінити шильдики "Daewoo" на БМВ М, причепити ззаду значок плейбоя, поклеїти на заднє скло плівку "супер найт стрітрейсінг", повісити в салоні йолочку-вонючку і ікони, хрести, і собачку що головою качає на торпеду. Жартую:))) Все буду старатися робити по максимуму сам і не стільки через жабу скільки через цікавість:) Ну а бортжурнал допомагатиме слідкувати за змінами Сообщение отредактировал Rodriguez - 19.8.2014, 11:08 -------------------- Scientia potentia est!
|
|
|
|
|
12.9.2014, 7:40
|
|
Мегафлудер Группа: Главные администраторы Сообщений: 15694 Регистрация: 6.10.2008 Из: Киев, позняки Пол: |
Ну, на топливный фильтр часто нужны клучи как для тормозных трубок, только побольше
Насчёт покрылков - я решил что без них кучов дольше проживёт - просто проантикорил всё. -------------------- Связь - как воздух: пока не испортится - её не замечают
|
|
|
|
|
Текстовая версия | Сейчас: 10.11.2024, 20:13 |
Разработка сайта: JetBrain, 2008 |