Сьогодні нарешті поставив панель приладів з N 150.
Панель була з 16 кл. Нексії (код E3020051)
Купив її ще минулого року в одноклубника Myron за 450 грн. На ній було тріснуте скло та небуло ламп.
За прикладом Zhest' докупив в якості донора неробочу панель приладів без тахометра з Kadett E за 30 грн, зняв з неї скло, відполірував і
приклеїв до корпусу скла з панелі N 150. Скло стало майже ідеально, по боках невистарчало дель по 2 мм. Цей проміжок заліпив чорним герметиком. Отвори для кнопок скидання пробігу акуратно просверлив, а на отвір Кадетівського скла приклеїв декоративну чорну заглушку. Сіре обрамлення приладів мені не сподобалось, тому перефарбував в чорний мат.
І тут почалось найцікавіше - поставив панель в авто, тахометр запрацював, показує оберти коректно (резистора впаювати не прийшлось),
стрілка спідометра при повороті ключа робить провірочний круг, а швидкість при рухові не показує і не працює одометр (проїхався по двору
біля будинку). Зняв я її тай закинув в гаражі в шафу. Десь більше півроку вона там пролежала поки я про неї не згадав минулого тижня.
Поставив панель і поїхав до знайомого електрика за допомогою. Їхати прийшлось в інший кінець міста. Спідометр так і не запрацював, але по
дорозі почав вискакувати Chek. Просканували на місці - помилка 24. Поміняли датчик швидкості, поставили з N 150, перепаявши контакти під
штатний роз'єм - далі загорається Chek і спідометр з одометром не працюють. Мій електрик зняв з панелі спідометр і обіцяв показати його
знайомому електронщику.
І от сьогодні він мені віддав вже робочий спідометр. Що там було не так, той спец по електроніці сказати не хотів.
Так що панель приладів з N 150 обійшлась мені в 450 грн+30 за скло+ 2 Doppio Espresso.
Було так
Нажмите для просмотра прикрепленного файлаСтало так
Нажмите для просмотра прикрепленного файлаПідсвітку залишив штатну.
Нажмите для просмотра прикрепленного файла Нажмите для просмотра прикрепленного файла