За зиму "здох" ручник. Вирішив я дати йому раду, тим паче що старий трос, поставлений у 2014-у мені з самого початку не подобався (був куплений дешевенький китайський, довелося допрацьовувати напильником щоб поставити).
Був закуплений годний трос у
road, я домовився у місцевому гаражному кооперативі за естакаду і поліз під машину...
Далеко не з першої спроби вдалося зняти гальмівні барабани, але коли, нарешті, вдалося, моєму погляду відкрилася картина тлєна і розрухі
Виявилося, що я уже кілька місяців їздив без задніх гальм:задні колодки зтерті, при цьому робочі циліндри гальмівної системи заіржавіли і заклинили... Капець, вобщім.
Знову закупив у
road усі приблуди, заодно вирішив і тормозуху замінити (рідна залита, 2008 року

)) Підняв машину домкаратами на парковці біля роботи і заходився заміняти детальки. Но нє тут то було! Гальмівні трубки прикіпіли наглухо як і самі циліндри. Ну, думаю, віджену на сервіс, нехай там відкрутять. До сервсіу реально метрів 300-400, буквально за рогом на сусідній вулиці. Блін, думаю, мучився, все розбирав, не хочу всі гальмівні механізми збирати назад заради поїздки 1 хвилину. Замотав густо скотчем гальмівні циліндри, (на всякій случай, все одно ж заіржавіли і заклинили) накинув без колодок барабани, поставив колеса і потихеньку поїхав. Але на першому ж перехресті за законом Мерфі (він же подлості) із задніх циліндрів видавило поршеньки і тормозуха вилилася а я лишився без гальм вообщє

. Викочуюся на перехрестя, благо, трафіку немає, доповзаю до сервсіу, гальмую об бордюр
Сервісники з мене трохи посміялися і взялися до роботи. Через півгодини: ви знаєте, трубки не відкручуються. Знаю!
такі довелося замінити і трубки. І ще й самі гальмівні барабани під заміну.
Заодно і масло з фільтром поміняв - пора було.
Тепер машинка їздить задоволена і гальмує дуже добре.
До речі, таки встановив пару місяців назад ГБО в тій же точці де і
Dissa. Хлопці роблять аккуратно, єдине що не виберуся ніяк приїхати доналаштувати, на холодну коли тільки-тільки переключається на газ -- норовить заглохнути. А так чудово - затрати на пальне удвічі менше!