Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: можно вместо двигателя 1.5 16v установить 1.5 8v
Ukrainian NEXIA CLUB (Украинский Нексия Клуб) > Технический раздел > Двигатель и трансмиссия
adept
нужно на автомобиль установить двигатель, родного уже нет! стоял 1.5 16v хочу установить 1.5 8v.
Интересует какие именно нужны переделки и какие трудности могут возникнуть!
traffic
Как минимум ЭБУ не подойдёт + провода от него.
intel
Цитата(adept @ 27.2.2013, 18:06) *
нужно на автомобиль установить двигатель, родного уже нет! стоял 1.5 16v хочу установить 1.5 8v.
Интересует какие именно нужны переделки и какие трудности могут возникнуть!

если двигатель с ланоса то можно, + прошивка
adept
Ну двигатель от такой же нексии, тоько 8 клапанов.
Крепление подойдот?
SawkA
Должен стать,я менял себе блок цилиндров,без головы,ставил от 16кл,(стоял 8 кл.)разница в поддоне и поршнях(визуально),по подушкам стал нормально и голова моя (8кл.)стала,как родная.Присматривал двиг от Ланасявых,но у них голова под модуль(у меня трамблёр),пришлось бы и мозги их ставить,и перешивать,но я не захотел замарачиваться.
LDV
А чем 8-ми клапанная голова лучше?
traffic
Тем, что стояла изначально wink.gif
SawkA
Цитата(traffic @ 3.3.2013, 20:56) *
Тем, что стояла изначально wink.gif

А для того чтоб поменять-куча гемора,мозги,голова и т.д.
adept
Цитата(LDV @ 3.3.2013, 18:22) *
А чем 8-ми клапанная голова лучше?

Ну хочу купить авто на запчасти, а их там побльше в харошем состоянии именно 8V.

Ну если есть авто донор в хорошем состоянии, тогда только переставить с одной на другую, а крпление и т.д подходит, и ничего не надо переделывать?
traffic
Механически - да, а вот электрика не станет - там другая.
Т.е. всё, что касается зажигания (в т.ч. ЭБУ) - под замену вместе с головой.
Слав
Цитата(traffic @ 7.3.2013, 13:32) *
Механически - да, а вот электрика не станет - там другая.
Т.е. всё, что касается зажигания (в т.ч. ЭБУ) - под замену вместе с головой.

На Шеврвле Авео меняли 8кл на 16 кл голову, после замены плохо тянула, повысился расход топлива. ЭБУ не меняли, настроили прошивку под новую голову и все .
Но сдесь может быть разница в системе зажигания (есть с трамплером и есть с модулем зажигания).
traffic
Ну, если ставить с модулем, то можно и подшаманить старый ЭБУ, но ХЗ что будет дешевле wink.gif
Да и смысл такой замены не ясен, если честно.
adept
Ну пригнали мені машину, як донора 16 клапанну!
Но мотор в неї непонятний 16 клапанів і з катушкою зажигання, а не модулем!

Тепер питання я можу поставити цей мотор замість 16 клапаного з модулем?
Чи щось потрібно змінювати?????
traffic
Мотор понятный - это старый корейский мотор wink.gif
adept
Замість трампера поставити модуль і буде робити?

І ще виставлю фото біля бачків шо то за штука така?
антон конотоп
ели это (что отмечено )то вроде абс
adept
Цитата(антон конотоп @ 31.10.2013, 21:00) *
ели это (что отмечено )то вроде абс

Так це що відмічено!

А шо на нексіях і абс був?

Цитата(traffic @ 30.10.2013, 22:22) *
Мотор понятный - это старый корейский мотор wink.gif

А модель приблизно яка?

traffic
Модель не підкажу.
Те, що біля ГТЦ - таки силовий привід АБС (в нього ще десь повинен бути електронний блок).
На нексіях же були подушки безпеки та 4хступінчатий автомат wink.gif

Заміна трамблера на модуль тільки з заміною ЕБК (а також встановленням ДПКВ). Воно Вам треба?
adept
Ну проблема така:
Потрапила до мене деу нексія без двигуна (двигун є но розібраний) і мозгів
(на мозгах стоять 2 сині фішки, яка модель там була невідомо)
По моделі машини зрозуміло що стояв двигун А15MF (16 клапанів з модулем управління)
Машина простий варіант без гідропідсилювача, кондиціонера, електросклопідйомників. (но це все перераховане поставити хочу)

І є донор фото двигуна показано вище модель двигуна невідома (завтра гляну серійний номер) (16 клапанів з катушкою зажигання)
Но на машині стоїть гідропідсилювач, кондиціонер, повітряні подушки, електросклопідіймачі, центральний замок і з вище вказаних постів зрозумів що ще АБС - вот все це я хочу поставити на свою машину!

Тепер питання як можливо це реалізувати?
Ну електросклопідіймачі та центральний замок це зрозуміло!
А вот з двигуном проблема
З донора не поставлю не підходить проводка.

Є можливість придбати двигун з модулем і мозгами - але чи зможу я поставити вищевказані прибамбаси?????
Чи краще ставити двигун цей що є і замінювати проводку???

Проводка теоретично має бути майже одинакова, просто бувають незадіяні контакти, чи як?????
HELP!!!!

Слав
Как мне видется два варианта
1. Востановить делезо с донара и докупить мозги
2. Кинуть донорский движок с проводкой.
Остальные варианты сложнее.
adept
Цитата(Слав @ 1.11.2013, 9:09) *
Как мне видется два варианта
1. Востановить делезо с донара и докупить мозги
2. Кинуть донорский движок с проводкой.
Остальные варианты сложнее.

Ну тоже бачу 2 варіанти:
при першому варіанті (двигун з модулем і мозги) чи підійде моя проводка для кондиціонера, подушки, абс???
Якщо потрібно буде замінювати проводку, тоді думаю другий варіант буде кращий! Перекинути джути і поставити все з донора!
Машину і так буду розбирати (кондиціонер і електросклопідіймачі і так потребують розбирати аж до обшивки)

Ще питання таке прийдеться замінювати всю проводку чи по розємах як в додатку?

Я думаю до передню проводку залишаєм до розєма X2 X2A
І до X5 X5A і всю середину замінювати чи можна щось залишити!
adept
Ну одним словом я розковиряв 2 машини!
Мотор реально замінити з модульного на мотор з катушкою зажигання ( вони є як 8 клапанні так і 16)
Но при цьому потрібно замінити проводку від розєма Х3 до Х4, Х4А, Х4В
Також потрібно замінити, або перепрограмувати, ЕБУ.
В ЕБУ виводи практично всіх датчиків співпадають, тільки різняться кількома виводами.
Ще один важливий момент, при заміні чи модернізації автомобіля, це те що в проводці дротів то нема.
Коли у Вас стоїть стандартна комплектація GL то в неї нема додаткових проводів ні на що більше.
Тобто коли Ви захочете доставити кондиціонер, гідропідсилювач, АБС, повітряну подушку, тоді слід подумати про придбання проводки від автомобіля комплектації GLX, але потрібно звернути увагу щоб ці пристрої, які хочете доставити, стояли на автомобілі, з якого хочете придбати проводку!
Доставляти дроти в проводці, це думаю марна трата часу! Набагато простіше переставити!!!!
adept
В своєму варіанті я перекинув повністю проводку з донора на свою машину, так як половини дротів у мене не було!

І ще одне питання, може у когось були випадки з роботою, руля положення якого можна регулювати. Як знімається сам цей механізм, не хочу просто розковирювати а то боюсь поломати, жалко буде а то тоже прикольна штука!
traffic
А яким чином гідропідсилювач відноситься до електрики?
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2025 IPS, Inc.