Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Электрик
Ukrainian NEXIA CLUB (Украинский Нексия Клуб) > Технический раздел > Электрооборудование
sborshik
Привет. У кого есть контакты хорошего автоэлектрика, Голосеевский район желательно, конкретно - Теремки-2? Только нормального, без особых тараканов, пусть он и берет дороже, но без приколов. Проблема в проводке к стартеру (или от стартера) - включаешь зажигание все гаснет. Стартер новый поменяли, но заводится только если провод от стартера на массу кинуть. Заранее благодарю.
traffic
А яке має відношення запалення до стартеру?
Може просто "маса" між акумулятором і двигуном відгнила?
Dissa
plus.gif
Вот именно.
Shum
контактную группу смотрел?
sborshik
Цитата(traffic @ 22.3.2019, 0:04) *
А яке має відношення запалення до стартеру?
Може просто "маса" між акумулятором і двигуном відгнила?

маса відгнила, так, як би це було проблемою, я б не писав

Уточнение, писал пост со слов мастера.. - заводится если провод управления от стартера кинуть на +. Между массой и движком перемычку пришлось сделать, но проблема не только в ней.
Dissa
Какая точно проблема??? А то все гаснет, то провод кидать, то еще что то. Конкретно, при включении зажигания лампочки в приборке загораются? При положении ключа стартер, что происходит? Клеммы на АКБ проверь, что бы контакт идеальным был, там при включении стартер, токи большие, от того и тухнуть все будет, если чуть контакт слабый.
sborshik
Цитата(Dissa @ 29.3.2019, 1:31) *
Какая точно проблема??? А то все гаснет, то провод кидать, то еще что то. Конкретно, при включении зажигания лампочки в приборке загораются? При положении ключа стартер, что происходит? Клеммы на АКБ проверь, что бы контакт идеальным был, там при включении стартер, токи большие, от того и тухнуть все будет, если чуть контакт слабый.

При включении зажигания лампочки горят. При положении стартер лампочки тухнут, запуска стартера не происходит, если вернуть ключ назад с положения стартера лампочки загораются. Клеммы на АКБ зачищаются регулярно.
myron
Цитата(sborshik @ 29.3.2019, 18:58) *
При включении зажигания лампочки горят. При положении стартер лампочки тухнут, запуска стартера не происходит, если вернуть ключ назад с положения стартера лампочки загораются. Клеммы на АКБ зачищаются регулярно.
зачисть контакти АКб-кузов, та кузов-двигун.В мене таке було ще 10 років тому на шістці.Цілий день мучився.Три рази стартер знімав
sborshik
Цитата(myron @ 29.3.2019, 23:14) *
зачисть контакти АКб-кузов, та кузов-двигун.В мене таке було ще 10 років тому на шістці.Цілий день мучився.Три рази стартер знімав

кузов-двигун кинули перемичку, бо по-иньшому не заводилось, але все одно стартер вмикається тільки якщо напряму на АКБ + замкнути
Купил NEXIA
Я так бачу, що вам не потрібен хороший електрик. Вам треба будь-який електрик з тестером. Занадто примітивна у вас проблема.

Електрик міряє при ввімкненому стартері напругу AB, потім BC, потім CD, а потім каже, де саме нема контакту.
sborshik
Цитата(Купил NEXIA @ 1.4.2019, 10:12) *
Я так бачу, що вам не потрібен хороший електрик. Вам треба будь-який електрик з тестером. Занадто примітивна у вас проблема.

Електрик міряє при ввімкненому стартері напругу AB, потім BC, потім CD, а потім каже, де саме нема контакту.

Мені потрібен "вменяємий" електрік з ямою чи підйомником, бо я так я не уявляю як до стартера дістатися
Dissa
Проблема в Киеве яму или подъемник найти?
sborshik
Цитата(Dissa @ 1.4.2019, 21:49) *
Проблема в Киеве яму или подъемник найти?

Ясно же написал, найти вменяемого электрика
Купил NEXIA
А не забагато бажань ? Яма, освітлення, підйомник (підйомник сертифікований в 2019 році) і тверезий електрик. Ця "поломка" занадто проста для таких вимог.
sborshik
Цитата(Купил NEXIA @ 2.4.2019, 9:28) *
А не забагато бажань ? Яма, освітлення, підйомник (підйомник сертифікований в 2019 році) і тверезий електрик. Ця "поломка" занадто проста для таких вимог.

В мене одне бажання, - знайти нормального електрика. Про що я писав в самому першому постi.
Купил NEXIA
Знайшли чи не знайшли ? У мене рекомендація: знайдіть БУДЬ-ЯКОГО електрика, але скажіть йому найважливіші симптоми: при ввімкненні стартера гаснуть ввімкнені (перед тим) габаритні вогні і не крутить стартер, і ця проблема зникає, якщо кинути додатковий дріт ВІД ПЛЮСА на стартер. Електрик каже: ну, тепер зрозуміло.
Думаю, що проблема не в самій плюсовій клемі акумулятора, а в переході від клеми до товстого плюсового дроту, там досить міцний обжим, і здається, що там проблеми не може бути.
sborshik
Цитата(Купил NEXIA @ 3.4.2019, 13:33) *
Знайшли чи не знайшли ? У мене рекомендація: знайдіть БУДЬ-ЯКОГО електрика, але скажіть йому найважливіші симптоми: при ввімкненні стартера гаснуть ввімкнені (перед тим) габаритні вогні і не крутить стартер, і ця проблема зникає, якщо кинути додатковий дріт ВІД ПЛЮСА на стартер. Електрик каже: ну, тепер зрозуміло.
Думаю, що проблема не в самій плюсовій клемі акумулятора, а в переході від клеми до товстого плюсового дроту, там досить міцний обжим, і здається, що там проблеми не може бути.

Добре, я в пошуку, но за Нексію мало хто хоче братися "Мы Порше в основном занимаемся", ну ви зрозуміли)
sborshik
Нашел электрика, решил проблему. Дело оказалось в сгоревшей контактной группе стартера. Спалил скорее всего когда застрял в снегах. Вообще электрик посоветовал ничего на прикуриватель не вешать, особенно компрессор.
Купил NEXIA
Добре, що проблему вирішили, лише дозволю собі коментар.
Ось ваші слова:
"...включаешь зажигание все гаснет. Стартер новый поменяли....
...заводится если провод управления от стартера кинуть на +...."
Не маю заперечень, симптоми популярні.
Але ось слова електрика:
"Дело оказалось в сгоревшей контактной группе стартера", я так розумію, в пусковому реле, хоча можливо, що на щітках стартера.

А навіщо я все це пишу ?
При такій поломці не буде "все гаснет", просто стартер не буде крутити. Значить, електрик, танцюючи навколо стартера і роблячи профілактику всіх контактів, які побачив, ліквідував неконтакт від "+", який у вас був. Якщо вам пощастило, то багато років буде крутити нормально. Якщо не пощастило, то взимку чи вже восени знайомі вам симптоми знову проявляться.

А в кінці - для розваги: "Вообще электрик посоветовал ничего на прикуриватель не вешать, особенно компрессор" - що тут скажеш ? Справді знання електрика невеликі.
traffic
Цитата(Купил NEXIA @ 6.4.2019, 19:48) *
При такій поломці не буде "все гаснет", просто стартер не буде крутити. Значить, електрик, танцюючи навколо стартера і роблячи профілактику всіх контактів, які побачив, ліквідував неконтакт від "+", який у вас був. Якщо вам пощастило, то багато років буде крутити нормально. Якщо не пощастило, то взимку чи вже восени знайомі вам симптоми знову проявляться.

А в кінці - для розваги: "Вообще электрик посоветовал ничего на прикуриватель не вешать, особенно компрессор" - що тут скажеш ? Справді знання електрика невеликі.

Я так зрозумів що вийшла з ладу КГ замку запалення.
Через неї ж працює й прикурювач - можливо цим електрик аргументував свою пораду.

Краще розвантажити КГ кількома реле і проблеми підуть.

Наприклад ближнє світло їсть біля 110Вт + габарити ще трохи за 100Вт. Тож компресор зі своїми 120Вт при вимкнених фарах нічого непоправного не зробить.
sborshik
Цитата(Купил NEXIA @ 6.4.2019, 19:48) *
Добре, що проблему вирішили, лише дозволю собі коментар.
Ось ваші слова:
"...включаешь зажигание все гаснет. Стартер новый поменяли....
...заводится если провод управления от стартера кинуть на +...."
Не маю заперечень, симптоми популярні.
Але ось слова електрика:
"Дело оказалось в сгоревшей контактной группе стартера", я так розумію, в пусковому реле, хоча можливо, що на щітках стартера.

А навіщо я все це пишу ?

Контактна група замка запалення. Останне ваше речення, не зовсів зрозумів. За разгрузку цього ланцюжка багато хто говорить.

Цитата(traffic @ 9.4.2019, 16:47) *
Я так зрозумів що вийшла з ладу КГ замку запалення.
Через неї ж працює й прикурювач - можливо цим електрик аргументував свою пораду.

Краще розвантажити КГ кількома реле і проблеми підуть.

Наприклад ближнє світло їсть біля 110Вт + габарити ще трохи за 100Вт. Тож компресор зі своїми 120Вт при вимкнених фарах нічого непоправного не зробить.

Є ще магнітола, склоочисники, обігрів скла..
Joda
Цитата(sborshik @ 10.4.2019, 10:10) *
Контактна група замка запалення. Останне ваше речення, не зовсів зрозумів. За разгрузку цього ланцюжка багато хто говорить.

И не просто говорит, а многие делают! И пока разгрузка не сделана, КГ будет плавиться нафиг! Ну или некоторые приобретают КГ от Кадета. Там внутри контакты в разы мощнее. А так, поставить разгрузочные реле это час времени, если пьяный, под бутиратом и ночью. Все давно расписано, даже с картинками есть.
Купил NEXIA

Дуже просто. Не буде гаснути світло в машині при несправній контактній групі в замку запалювання. Ця контактна група може бути несправною, або відсутньою, але до освітлення вона - ніяким боком.
traffic

Силова лінія магнітоли не йде через КГ. Як і силова лінія на обігрів скла.
Dissa
По схемі згоден, так воно і є. А як насправді, ніхто не розбирався. Могли і перекинути на 15 шину узбеки.
traffic
Тоді б КГ горіла кожну зиму...
100Вт обігрів, 110/120Вт світло (у N150 взагалі 230Вт). З приводу світла, до речі, у схемі лажа: воно таки від 15ї шинир йде.
Ще 100+Вт пічка.
Бензонасос, купа усього біла двигуна...

Виходить більше 400Вт, а це 30+А...
Dissa
Цитата(traffic @ 26.4.2019, 17:36) *
З приводу світла, до речі, у схемі лажа: воно таки від 15ї шинир йде.

Так от ож. ag.gif Собі кондиціонер підключав, так багато не стиковок зі схемою було.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2025 IPS, Inc.