Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: ЕСП
Ukrainian NEXIA CLUB (Украинский Нексия Клуб) > Технический раздел > Электрооборудование
kabol
Доброго всям дня!!! таке діло, дісталась мені обшивка дверей, склопідіймачі з кнопками але все це діло без проводки!!!(впринципі я думаю це не проблема+ нові провода вже краже )
!чи робив хтось такий жгут сам!?!?!
Як все правильно підключити, яка розпіновка в головного блока і в окремих маленьких?))?на маленьких кнопках я знайшов 2 контаката з якими горить підсвітка кнопки...- я так розумію + це + а - це взагалі земля?!?!)? чи яке)?)? допоможіть будьласка)))
intel
Цитата(kabol @ 24.2.2013, 14:53) *
Доброго всям дня!!!
....
Як все правильно підключити, яка розпіновка в головного блока і в окремих маленьких?))?на маленьких кнопках я знайшов 2 контаката з якими горить підсвітка кнопки...- я так розумію + це + а - це взагалі земля?!?!)? чи яке)?)? допоможіть будьласка)))

думаю с такими знаниями только на СТО.

есть электрическая схема, на ней все указано, принцип работы там понятен, также наглядно представлены принцип работы и блокировка .....
схемы эти есть как на нашем сайте так и в интернете, также в книгах по ремонту нексий ....

проблема не в проводах, хоть их там и нужно метров 60-80 !
проблема в разъемах оригинальных кнопок, можно конечно поприпаиваться прямо к клемам и поставить обычный советский разъем, ну или вообще все приколхозиться на соплях, но в будущем залезть в дверь будет очень не просто.
kabol
та ні СТО - це не варіант + хочеть ся самому розібратись і зробити))))) я не думаю що взагалі ніхто незнає розпіновку кнопок + я і без фішок теж переживу))я вже навіть знаю як зробити що б не на соплях!)!)
traffic
Ось схема в якій вказано номера контактів кнопок.
Загалом в двері (окрім двері водія) приходить 5 проводів: 3 для самого ЕСП і 2 для підсвітки (габарити).
Dissa
Есть несколько вариантов:
1.Взять (купить) на разборке проводку под ЕСП (полностью) к 4 дверям. Попросить дядю шарящего в этих делах подключить это дело.
2.Отдать на СТО - заплатить бабло и все.
3.Долго разбираться в схеме, искать разъемы оригинальные, покупать провода - тулить к разъемам, провода обматывать в жгуты, подключать по схеме ПРАВИЛЬНО.
И теперь какой вариант выберешь? rolleyes.gif
Наверное первое или второе.
А хочешь гем....я выбирай третье. idontno.gif
misha4
Dissa правий. купи на розборці проводку, я заплатив 100грн.
kabol
коротше я обявку кинув, але й паралельно спробую свою зробити!!! я розібрав головний блок і малий і впринципі з допомогою крони і мультиметра вже вчислив що куди....один тільки контакт не розумію для чого))і є відповідно декілька неясностей))але будем колупать)) +всеодно якщо хтось сам робив чекаю порад)))
traffic
Який контакт не ясно для чого?

Порада основна: використовувати рідні роз’єми, бо буде горе. І не нехтувати запобіжниками.
Проводку краще брати з запасом - 1,5мм.кв. Бо на рідній 0,75мм.кв. падає біля 2,5вольт sad.gif
kabol
ну з проводами ясно))) я шукатиму розєми рідні)) + завтра зроблю зхему і викладу тут + позначу що не знаю!))!
kabol
коротше обзвонив купу розбоорк, немаэ тих проводів... купив провода, і все що треба для прокладання, брав на + 1,5 на керування з головного 1, а габарити брав 0,75 !!
як я зрозумів, 1 - +габарити,2+на інші кнопки,3земля(-),4 + від акумулятора,5-габарітів

тепер ціла купа тих що нижче я зрозумів що по 2 на двигун свій+ інші двері!!!
але чомсусь як я не пробував жене двигун лише в один бік!!! двигуну всеодно що на нього пордати, якщо +- вверх поїхав, -+погнав в низ!!!але чогось ніяк н можу зрозуміти як міняється полярність!!!чи там реле якесь має бути)?)?
Dissa
Никакого там реле нет. Если например нужно тебе открыть стекло с водительской двери М10, то оно организовано в центральном блоке на кнопке (обозначено красным квадратом). Кнопки переключения сдвоенные, т.е. на два переключ. независимых контакта.По умолчанию кнопка переключена на массу. В зависимости куда будешь двигать стекло, соответственно на двиг. будет поступать + один конец провода, а наоборот - другой конец провода будет +. Аналогично сделаны так все кн.
Смотри схему, если не разбираешься, то попроси кого нибудь.
traffic
Цитата(kabol @ 2.3.2013, 1:19) *
коротше обзвонив купу розбоорк, немаэ тих проводів... купив провода, і все що треба для прокладання, брав на + 1,5 на керування з головного 1, а габарити брав 0,75 !!
як я зрозумів, 1 - +габарити,2+на інші кнопки,3земля(-),4 + від акумулятора,5-габарітів

тепер ціла купа тих що нижче я зрозумів що по 2 на двигун свій+ інші двері!!!
але чомсусь як я не пробував жене двигун лише в один бік!!! двигуну всеодно що на нього пордати, якщо +- вверх поїхав, -+погнав в низ!!!але чогось ніяк н можу зрозуміти як міняється полярність!!!чи там реле якесь має бути)?)?

У двері повинні приходити 3 товстих провода (один з + через водійські двері та кнопку на пульті для кнопки на кожній двері + двоє на керування двигуном) та 2 тонких - габарити.

Коли всі кнопки відпущені, то на двигун подається 2 мінуси і він не працює.
Якщо натиснути кнопку на водійских дверях, то на одному з 2 товстих проводів з’явиться + і двигун буде працювати. В залежності від того в який бік натиснути кнопку + буде з’являтися на одному чи іншому проводі.
Локальне керування відбувається так само, але + на кнопку приходить з третього товстого провода.
Joniknemonik
Якщо актуально є проводка з дверей для ЕСП
traffic
А роз’ємів для рідних актуаторів ЦЗ немає?
kabol
Всіх вітаю, купив я провода нові, 1,5 та 1, кинув все протягнув по авто,та підключив, головнйи блок, все працює все бігає, вбив сам ну хай буде день!!!- зате проводка нова, ось людина запропонувала проводку, то мабуть тільки заради рідних фішок її куплю, єдина проблема, не зміг підключити одинарні кнопки - бо втикнув провода від головного напряму в двигун і вже до них провода від кнопки і потім тільки допер що ті провода треба в кнопку пускати спочатку а потім вже з неї 2 провода на двигун, бо інакше херня)) - але ще не дібрались руки переробити))) вже як фішки отримаю і добиватиму все до ладу тоді і перероблю!))!)

всім дякую хто допомагав)))
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2025 IPS, Inc.